תורה ומדע

שושלת אדם הראשון ושומר

  • י' חשון התשע"ה

שאלה

האם יש קשר ביניהם? תרבות שומר היא העתיקה ביותר ומתוארכת לתקופת שת

תשובה

שלום וברכה,

איני בטוח מהי שאלתך. התרבות של שומר היא אכן עתיקה מאוד, וככל הנראה היא תרבות שנפוצה ממגדל בבל, ואולי מייצגת את הבבלים העתיקים. אך התיארוך של תרבות זו מבוסס על השערה - ולא על מסורת היסטורית כלשהי. איננו יכולים להיות בטוחים מתי חיה ונכחדה תרבות זו.

אני ממליץ לך לקרוא בעיון את המאמר הבא, שנראה לי כי יוכל להפתיע אותך:

לגבי שאלתך, ראה את הפרק מתחת לכותרת:

"האם קיימות תרבויות עתיקות שחיו בתקופת המבול המקראי?"

בברכה, דניאל בלס