שבת

עבודה של גוי בשבת

  • ט"ז תשרי התשע"ה

שאלה

שלום לבעלי יש עסק לגידול גת. סוג של חקלאות יש לי מספר שאלות העסק הינו עסק משפחתי וגם הוריו עובדים בו ואוכלים ממנו. בעלי מעסיק תאילנדי. האם מותר לו להעסיק את התאילנדי בשבת לצורך עבודת אדמה כגון קטיף חריש וכו האם מותר להעסיק את התאילנדי ביום חג? האם מותר לתאילנדי למכור ביום שבת ויום חג מהסחורה הזו? האם מותר לנו להנות מהכסף הזה? יש לנו ויכוחים בנושא ומריבות. ההורים לא דתיים ולא אכפת להם מעניין השבת והחגים ולי קשה מאוד עם זה. מבקשת תשובות בנושא הזה. תודה רבה עדנה

תשובה

שלום וברכה

אסור לתת לגוי לעבוד בשדה בשבת ובחג.

אסור לגוי למכור את הפירות שלכם בשבת ובחג ואסור להינות מהכסף של המכירה בשבת ובחג.

בהצלחה,