שבת

מקרר בשבת שנורתו כבויה ומצפצף לאחר זמן אחרי פתיחתו

  • י"ד תשרי התשע"ה

שאלה

שלחתי שאלה על מקרר בשבת, שנורתו כבויה ומצפצף לאחר זמן אחרי פתיחתו.. וענה הרב שאין להשתמש בו, שלחו לי שמרן מקל בזה ביביע אומר, כמו כן ראיתי שהרב אברהם יוסף שליט"א ענה תשובה כזו: הפעלת טיימר אינה נחשבת למעשה אסור, ובכל מקרר יש טיימר לבדיקת הטמפרטורה. ורק אם עושה את ההפעלה בידו ממש אסור, אבל כשזה נעשה כלאחר יד בלי כוונה מותר. מה הנפקא מינה?

תשובה

שלום וברכה

תודה על הארתך. בוודאי דברי הרב נכונים להלכה וניתן לסמוך עליהם בשעת הצורך. לכתחילה ראוי לבטל את הטיימר בשבת באמעצות התקן שבת.

בברכה,

בנימין שמולאי