שבת

טלטול בעיר חילונית שיש עירוב

  • י"ז תשרי התשע"ה

שאלה

שלום. ידוע שבשבת כשיש עירוב אז בני העיר נחשבים רשות אחת. אם כן אם בירכתי על אוכל או שתיה בבית ויצאתי לבחוץ וחזרתי, האם עליי לברך עוד פעם ? הרי הכל נחשב רשות אחת ? והאם אני יכולה לסמוך על עירוב בעיר שלי למרות שזו עיר חילונית ? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

העירוב לא מועיל לענייני ברכות.

אם הרבנות מפרסמת שהעירוב כשר, ניתן לסמוך עליו אף בעיר שרובה אינה שומרת מצוות כעת.