שאל את הרב - כללי

איך אפשר להתקרב יותר לתורה

  • ט"ז אלול התשע"ד

שאלה

איך אפשר להתקרב יותר לתורה ולהיות בקיע בה ולהתקרב יותר לקדוש ברוכו

תשובה

לכבוד השואל,

ראוי לעשות סדרים בהם תוכל לסיים חלקים שלמים בתורה:

חומש רשי : ללמוד העלייה בכל יום, ולסיים את הפרשה בכל שבוע; כך בשנה אחת אפשר לסיים את כל החומש עם רש"י.

ספר המצוות של הרמב"ם: ללמוד בו הפירוש של עשר מצוות ליום, כך שבחודשיים אפשר לרכוש ידע בכל תריג המצוות .

משנה: לנסות ללמוד פרק ליום (ממוצע 6-8 משניות; לוקח 20-30 דקות): כך שבשנה וחצי יסיים את כל המשניות שישנם (ואם יכול ללמוד ג' פרקים ליום, יוכל בס"ד לסיים את כל המשניות ב6 חודשים.

נ"ך: לקרוא פרק ליום מהתחלת נביאים ראשונים.

הלכה: ללמוד קיצור שולחן ערוך בהלכות הנוגעות למעשה, חצי פרק ליום.

הלכות שבת: ללמוד ספר אודות קיצור הלכות שבת, כגון שמירת שבת כהלכתה - פרק או חצי פרק בכל שבת.

גמרא: הלומד דף ליום יכול לסיים תלמוד בבלי ב7 שנים; הלומד 2דפים יכול לסיים את כל תלמוד בבלי ב3.5 שנים.

וברור הדבר, שכאשר אדם רוכש לעצמו ידיעה בסיסית בתורה, אז תגדל הרגשתו בקרבו של קרבת אלקים.

בנוסף לזה, כדאי להוסיף בכל יום תפלה פרטית בסוף שמונה עשרה, ולבטא לפני הקב"ה מה שאתה באמת מרגיש ומבקש, בלשון שבו תרגיש בנחת לבטא כראוי, לפני ה"יהיו לרצון" השני בסיום השמונה עשרה - וכמובא במשנה ברורה סימן קכב סעיף קטן ח'.

בברכה

רב נחום