שאל את הרב - כללי

למה צריך לישון?

  • ט"ו אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב.

קראתי את התשובה הזאת: http://www.hidabroot.org/he/question/73841

שמעתי פעם בהרצאה כלשהיא שהסיבה שאנחנו ישנים זה גם בגלל שהנשמה כלואה בתוך הגוף, והנשמה חייבת לצאת מדי פעם מהגוף ולקבל הארה רוחנית. כלומר שזה לא רק מנוחה. גם מלך שלא עושה כלום כל היום ומגישים לו אוכל עד לפה חייב לישון מעצם זה שנשמתו כלואה בתוך גופו. האם אני צודק? אפשר לקבל מקורות? תודה

תשובה

לכבוד השואל,

הטעם צודק. והנה ב' מקורות:

"א"ר חייא בר אבא דמן יפו הנשמה שבאדם בכל שעה שהיא עולה ויורדת והיא מבקשת לצאת ממנו, והיאך היא עומדת בגופו אלא הקב"ה כבודו מלא כל העולם והיא באה לצאת ורואה את יוצרה וחוזרת לאחוריה לכך כל הנשמה כל זמן שהיא עולה ויורדת תהלל יה על הפלאים שהוא עושה עמנו." (ילקוט תהילים פרק קנ).

"ר' ביסני ור' אחא ור' יוחנן בשם ר"מ אומרים, הנשמה הזו ממלאת את כל הגוף, ובשעה שאדם ישן היא עולה ושואבת לו חיים מלמעלן. (בראשית רבה יד-יא).

בברכה,

רב נחום