שבת

האם אפשר להוריד בגדים מחבל שבת ולשים בסל כביסה?

  • ה' אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב

1. אבא שלי מקדש ומוציא את כל בני הבית לידי חובה האם כשאני טועמת מהיין אפשר לברך "בורא פרי הגפן"?

2. האם אפשר להוריד בגדים מחבל שבת ולשים בסל כביסה?

3. והאם מותר לקפל בגדים?

4. בבוקר לא מספיקה להתפלל תפילת שחרית אז אני אומרת ברכות השחר והתורה וקריאת שמע, האם זה בסדר?

5. ואז כשחוזרת מעבודה מתפללת תפילת מנחה או תפילת ערבית?

תודה רבה ושבוע טוב .

תשובה

שלום וברכה

1. לכתחילה, אם לא הפסקת בדיבור אחרי הקידוש את טועמת מיין הקידוש בלי ברכת בורא פרי הגפן. אחרי שכבר יצאת ידי חובת הברכה.

אולם ישנן קהילות שיש להן מסורת כן לברך באופן אישי ברכת בורא פרי הגפן על הטעימה.

2. אם הבגדים לא היו רטובים בכניסת השבת [קרוב ליבש בכלל יבש] מותר להוריד את הבגדים מהחבל. אולם החזון איש זכר צדיק לברכה אמר שאם גרים במקומות שאינם בני תורה יש להימנע מלהוריד בגדים בשבת, מכיון שנראה לעין אחרים כזילות השבת.

3. אין לקפל בגדים בשבת אם זה לא צורך לשבת. ועדיף להימנע מקיפול בגדים בשבת בדרך כלל.

4-5. הנהגתך בסדר, אם את לא מספיקה.

בהצלחה - מנשה ישראל