שבת

אחי חילל שבת, האם העוון עליי?

  • ה' אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב השבוע כיוונתי לאחי את השעון שבת בחדר שלו ומאחר שזה שעון שזו פעם ראשונה שאני משתמשת בו לא ידעתי אם כיוונתי טוב. אז אחי אמר לי שאם המזגן לא יידלק הוא ידליק את המזגן בשבת ולצערי הרב זה מה שקרה בסוף הוא חילל את השבת בשביל זה. אז רציתי לדעת כבודו אם העוון של החילול שבת עליי ואם כן איך אני יכולה לכפר אותו?

תשובה

שלום וברכה

אין לך כל חטא ואשמה, האשמה כולה מוטלת עליו ורק עליו.

תבדקי את השעון כעת באמצע השבוע וה' יעזור שבשבת הבאה תזכי להצילו מחטא חמור זה.