חברה והשקפה

אכילת בשר וחלב

  • ט' אב התשע"ד

שאלה

שלום, איסור אכילת בשר וחלב נובע מהאיסור של אכילת גדי בחלב אימו. שאלותי: 1 - למה התורה אוסרת עלינו לאכול גדי בחלב אימו? 2 - באיזה שלב בהיסטוריה היהודית נכתב פסק הלכה האוסר אכילת בשר וחלב? 3 - מי כתב את פסק ההלכה האוסר אכילת בשר וחלב? תודה מראש אילן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

1. אחת המטרות היא למנוע מהיהודי זילות כלפי הבריאה. כאשר היהודי מקפיד להפריד בין מזונות שונים מהחי, באופן טבעי לבו למד להימנע מתחושה של הפקרות כלפי העולם והחיים. באיסור על הגדי ישנו גם טעם מוסרי לכבד את מה שאנו אוכלים, ולא להתנהג באופן שמסמל אכזריות כלפי בעלי החיים. מסיבה זו גם נאסר לאכול את הדם, וחובה על השוחט לקבור את הדם.

2. האיסור תמיד היה קיים בתורה שבעל פה העוברת במסורת, אך הועלה על הכתב בגמרא שעסקה בזה, בין 1500-2000 שנה בקירוב.

3. הרמב"ם ומאוחר יותר השולחן ערוך העתיקו את ההלכה מן הגמרא.

ראה בבקשה דיון על כך:

בברכה,
דניאל בלס