חברה והשקפה

לימודי חול וליבה

  • ז' אב התשע"ד

שאלה

שלום לרב. א. רציתי לדעת מה פירוש האיסור של לימוד בספרים חיצוניים? למה הכוונה? ב.האם בכלל מותר לנשים/גברים ללמוד לתואר במכללה/אוניברסיטה/ קורסים מקצועיים? כי קראתי בכמה מקומות שאסור ללמוד בכלל מקצועות חול אלא רק קודש אז אני קצת מבולבלת.. ג. ומה עם לימודי חול וקודש בגיל צעיר? לימודי ליבה למשל? תודה

תשובה

שלום וברכה

אכתוב בקיצור נמרץ הלכה למעשה ולא אאריך בדברים שאינם נוגעים הלכה לעמשה.

א. מותר לאישה לכתחילה ללמוד מקצוע גם כאשר לצורך כך צריך ללמוד אנגלית מתמטיקה וכדו'. אולם אסור ללמוד דברי אפיקורסות לצורך מקצוע.

אף לגבר מותר לצורך פרנסה ללמוד כנ"ל. אולם כל גדולי דורינו הורו שחובה בגיל צעיר להשקיע את כל הלב והמוח בלימוד תורה ולא להתעסק בשום דבר אחר {מלבד בודדים שאובחנו עם קשיי לימוד} כי רק נבנית הנפש ברוחניות נכונה ורק כך יש סיכוי שהבחור יההי ירא שמיים אמיתי ורק כך יש סיכוי שהבחור יגדל כתלמיד חכם אמיתי.

כאשר האדם צריך ללמוד מקצוע בגיל בוגר הרי שאף אם נניח שהוא יחוייב ללמוד בגרויות לצצורך המקצוע אשר בחר הוא יכול להשלים זאת בחצי שנה עד שנה ואין כל הגיון לבזבז 12 שנות לימוד שלמות על כך. כמו כן ראי מה שכתבתי בהרחבה http://hidabroot.co.il/CommunityDetail.asp?FaqID=467468