שאל את הרב - כללי

חתונה רפורמית- מותר להשתתף?

  • כ"ז תמוז התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב איני אורתודוקס ואפילו לא דתי ממש אך איני מסכים עם הרפורמים וחולק ממש על דרכם. דודה שלי מתחנת בפעם השנייה והרב בחתונה יהיה רפורמי. זהו רב שאני מכיר אישית ואני ממש לא מסכים עם דרכו (לדוגמא שמעתי שבחתונות שהוא עושה גם הכלה שוברת את הכוס) בנוסף הרב הזה לא חובש אפילו כיפה ונוסע בשבת וכו'. האם מותר לי להיות בחתונה כזו?

תשובה

לכבוד השואלת,

אין להשתתף בחופה בכדי שלא להראות תמיכה לטקס נישואין שאינן נישואין באמת.

מותר להשתתף בסעודה אח"כ כשהיא כשרה, בכדי לשמור על קשרי שלום עם בני הזוג. גם יתכן שהקשר של רעות ששומרים עם בני הזוג אולי יביא אותם יום אחד שתוכלי להשפיע עליהם שיערכו שוב נישואין אמיתיים על פי הלכה.

בברכה,

רב נחום