אמונה

לימודי דתות לשם השכלה

  • כ"ד תמוז התשע"ד

שאלה

שלום רב, האם מותר ללמוד על הנצרות והאיסלם מתוך מקום של התעניינות השכלתית בלבד? במידה ואסור אשמח לקבל את מקור ההלכה

תשובה

שלום וברכה

אסור ללמוד את הדתות ככתוב בתורה דברים פרק יב

(ל) הִשָּׁמֶר לְךָ פֶּן תִּנָּקֵשׁ אַחֲרֵיהֶם אַחֲרֵי הִשָּׁמְדָם מִפָּנֶיךָ וּפֶן תִּדְרֹשׁ לֵאלֹהֵיהֶם לֵאמֹר אֵיכָה יַעַבְדוּ הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה אֶת אֱלֹהֵיהֶם  אם כי בתורה נאמר שהאיסור הוא ללמדו לעשות גם אנחנו כן כבר אמרו בגמרא שאין זה ממעט אל הרוצה ללמוד על מנת להיון דיין בבית דין ולדון את העובדים העבודה זרה ומתוך כך הוא צריך ללמוד מה הוא העבודה זרה אולם לצורך אחר אסור ללמוד.