אמונה

האם יגיע המשיח עד תשעה באב?

  • כ"ד תמוז התשע"ד

שאלה

תשעה באב ידוע כזמן מסוגל לביאת המשיח. ישנן שמועות, ספק אם מבוססות, ולפיהן המשיח מתגורר כרגע בבני ברק, והוא צפוי להופיע בתשעה באב הקרוב (התשע"ד). בנוסף, שמעתי שרב מפורסם אף הורה לבני זוג לקבוע חתונה ליום תשעה באב. מה דינן של שמועות אלה?

תשובה

שלום וברכה

אנחנו רוצים מאוד שהמשיח יבוא כבר היום ומצפים לו עד בלי סוף. אולם אין כל הבטחה שאכן המשיח יבוא היום מחר או מחרתיים. אין להאמין לשמועות בשם הרב קנייבסקי.