שאל את הרב - כללי

האם יש קשר בין המגדר לנטייה מוסרית?

  • י"ז תמוז התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב, אני מתנדב בעמותות עם חולי cp ונכויות דומות,ומכיוון שלא פעם עליי (כמו כל המתנדבים) לעשות "טופס אמון" דהיינו להוכיח שאין לי עבר פלילי אלים או מיני כלשהו (לטעמי זה מעליב משהו..אבל זה החוק) ומכיוון שעפ"י חוק את הפרוצדורה הזו חייבים לעשות רק המתנדבים (הבנים,ולא הבנות) התעוררה בי השאלה: האם היותי גבר,עושה אותי יותר מועד לפורענות? האם אני פחות מוסרי או יותר נוטה להרע ולהזיק? כששאלתי את הבת שירות מדוע מחייבים רק את המתנדבים ולא את כולם היא אמרה"אין מה להעלב,זה הטבע" האם טבע האיש להזיק ולפגוע בחסרי ישע? וכי היצר הרע שלי גדול יותר? והרי זה מאוד סובייקטיבי.. ואם כן,אז מדוע? יש משהו מאוד מטריד באמירה הזו.. אם אפשר בבקשה לענות לי גם למייל ולא רק לאתר..

תשובה

לכבוד השואל,

לא אוכל לענות אודות הטעם שקבעו את החוק.

לפי הכלל של דמוקרטריא, הבנתי שיותר ויותר נעשים חיובי העובדים שוים.

עכ"פ אולי הם חוששים כעת שהכח הטבעי שיש לגבר שיותר חזק  מבאשה, יתכן שיתפשט לכיוונים חיצוניים יותר מבאשה כיוון שאין הכח הפיסי בה כל כך חזק. אבל לא נראה שיש יותר חשש בגבר משום שהוא מועד "להזיק ולפגוע בחסרי ישע".

בברכה,

רב נחום