אמונה

קיטרוג או לא

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שתי בנות דיברו ביניהן לאחר ששמעו על אסון שקרה לאחת מחברתן הראשונה אמרה לשנייה:"אם שומעים על כל-כך הרבה מקרים קשים חייבים להתחזק בצניעות או במשהו", ואז השנייה אמרה:"אז הנה קחי את הרמקול ותעשי משהו", ואז הראשונה ענתה:"זה לא יעזור תראי איזה בנות, הן לא יקשיבו!" פתאום התערבה בת שלישית ואמרה:"אסור להגיד ככה זה מקטרג על עמ"י, במיוחד בתקופה כמו שלנו אם את רוצה לדבר על כך תדברי עם כולם, אבל אל תגידי שזה לא יעזור!", אך הבת הראשונה לא קיבלה את הדברים ואמרה שאם רבנים גדולים מדברים כך ק"ו שהיא הקטנה איזה קיטרוג היא יכולה לעשות. השאלה שלי היא מי צודקת האם הראשונה שאמרה שזה לא קיטרוג, או השלישית שאמרה שזה קיטרוג? אם אפשר גם ביחד עם התשובה הסבר שאוכל להסביר לבנות ע"מ לשבר להן את האוזן, כמו כן אם אפשר שהתשובת תגיע כמה שיותר מהר. תודה

תשובה

שלום וברכה

בוודאי אין לומר על בנות ישראל שהם לא מקבלות מוסר ואכן אסור לקטרג על כלל ישראל. אף לרבנים גדולים אסור לקטרג על כלל ישראל, יש רק לדבר תמיד בשבח מעלתן של בנות ישראל שבוודאי יקבלו על עצמן את מצוות התורה כראוי. אף כאשר ראוים שהדברים לא מתקבלים יש ללמד עליהן זכות בליבכם ולחשוב עליהן רק טוב.

בהצלחה,