אמונה

כיצד להימנע משמיעת ניבול פה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! לפני כחודשיים פניתי לרב פנגר בשאלה: כמעט תמיד נשמעים בקרבתי דיבורים מלוכלכים ושירים חילוניים שבאיזשהו שלב התחלתי בלי לשים לב לשיר אותם גם, מה אני אמורה לעשות? הרב ענה לי שלא אתייחס, ולא אענש על זה כי אני לא אשמה. בכל אופן, זה מאד מפריע לי, כי גם אם משמים לא יחייבו אותי על זה, אני מרגישה שהרמה הרוחנית שלי ירדה בהרבה מאז שהגעתי לסביבה הזו. זה מתבטא בתפילות ובכללי, הקשר שלי עם בורא עולם, ההתלהבות מקיום מצוות וכד´, אני מרגישה שזה מאד פוגם בעולם הזה שלי, גם אם אני לא חושבת על מה ידונו אותי בעוה"ב. דבר זה מתבטא במיוחד בימי האבל שבהם לא שומעים שירים ואז אני גם לא יכולה לשמוע שירים "כשרים" באוזניות, ניסיתי בזמנים אלו לשמוע הרצאות, אבל להרצאות צריך להקשיב וכשאני עסוקה, אני לא יכולה לשמוע הרצאה. מה אני אמורה לעשות? תודה רבה ויישר כח על עבודתכם הנפלאה.

תשובה

שלום וברכה

מותר לך גם בתשעת הימים לשמוע שירי קודש שאינם משמחים אף שיש בהם לווי מוזיקלי כדי להימנע משמיעת דברי הניבול פה.

בברכה ליראת שמיים טהורה,