תפילה וברכות

ברכת אשר יצר בלילה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד כבוד הרב 1. אם קמים בלילה לשירותים האם צריך ליטול קודם נטילה של בוקר? 2. האם שינה סתם במשך היום צורכת נטילה אחריה (ללא ברכה) 3. אם אדם בבוקר צריך לשירותים מה דין הנטילות והברכות (אשר יצר ועל נטילת ידים) בתודה רבה...

תשובה

שלום וברכה

1. אין חובה, ראוי מאוד להחמיר בדבר.

2. כן, אבל ללא חומרת הדינים של נטילת הבוקר.

3. לאחר השירותים מבריכם תמיד אשר יצר בעת הקימה בבוקר אין מבריכם ברכת על נטילת ידיים עד לאחר שמתפנים ואז מברכים את שני הברכות גם ברכת על נטילת ידיים וגם ברכת אשר יצר.