זוגיות

האם אפשר להחליט לא להתחתן?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם חברתי היא בת זקונים ביחד עם אחיה בהפרש קטן של שנה וחצי בערך. היא חיה עם ההורים בבית גדול ומרווח, הבית דתי והם מקיימים מצוות כהלכה. והיא לא רוצה ולא מתכוונת להינשא. גברים דוחים אותה לטענתה והיא גם בכלל לא לסבית וגם מכיוון שהפרש השנים עם אחיה הגדולים גדול מאוד והיא במערכת יחסים מאוד קרובה בנפש עם אחיה הקטן שקרוב אליה בגילו, והיא טוענת שהם כל כך קשורים שגם הוא לא רוצה להתחתן אני יכולה לספר שההורים מבוגרים מאוד והיא ואחיה היו כל בזמן ביחד בגלל הפרש השנים הקטן בינהם. שאלה ראשונה: אולי מבחינת נשמתה היא אינה צריכה לעשות תיקון על ידי נישואין ומספיק שהיא מקיימת מצוות כהלכה וכנ´ל גם אחיה? שאלה שנייה: האם יש יהודים שהתיקון שלהם הוא על ידי קיום מצוות אך לא בהכרח גם על ידי נישואין? לכאורה הם חיים ביחד באותו הבית כאילו כמו זוג נשוי, דואגים ותומכים אחד בשני בכל דבר. שאלה שלישית: האם יש מצב שהוא חצי הנשמה שלה והם בעצם בגלגולם זה לא צריכים להתחתן? וזה שהם נולדו בבית דתי זה מספיק וכאילו שהם זוג נשוי שמקיים מצוות? כך שהם בעצם מתקנים הכול? בברכה ותודה מראש

תשובה

שלום וברכה

הבת פטורה מנישואין, מאחר ונשים פטורות ממצוות פריה ורביה.

האח חייב להינשא.

אם הוא יחפש את זיווגו בכל דרך סבירה ובכל זאת לא ימצא את זיווגו יתכן אולי שהם באו לעולם לא על מנת להביא דור המשך.

בכל מקרה חבל מאוד ששניהם החליטו לא להתחתן ולא להשאיר שם ושארית ולנתק את החבל שכבר נמשך 3300 שנה מדור לדור, הייתי צריך להאריך בעניין זה ועוד חזון למועד להסביר עד כמה ההחלטה שגויה. אפשר להמשיך ולשמור על קשר חזק של האח והאחות אף לאחר החתונה.