זוגיות

איך לכבד אם שמסכסכת בין בני זוג

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי בן זוג שאנחנו יוצאים עוד מעט 4 שנים שנה הבאה אנו חושבים להתחתן הבעיה שלי כרגע היא עם אימא שלי אימא חזרה בתשובה לפני כשנה וחצי בערך חצאיות כיסוי ראש אבל מה שקורה שאימא והבן זוג שלי לא ממש מסתדרים היא גורמת לי המון סיכסוכים איתו כל פעם שאני מנסה ללבן את העניינים בינה לבינו היא בשנייה הורסת את הכל אני יספר לך מקרה שהיה לי סיפרתי לאימא שלי על אחותי שחבר שלה מתכוון לקנות לה טבעת ואני לא יודעת מה הטבעת הזאת מסמלת אולי מתנה או אירוסים פחדתי שאחותי תקדים אותי בחתונה אני הבכורה בבית ועדיין לא סיפרתי להורים שלי שאני ובן זוג מתכוונים להתחתן באתי לאימא שלי בכוונה טובה שתלך ותדבר עם אחותי שלא תחשוב על להתחתן כל כך מוקדם כי היא עדיין קטנה בת 18 ויש לה עוד הרבה לפנייה אמרתי לה שלא תלך ותספר לה על הטבעת כי כנראה היא לא יודעת וחבר שלה רוצה להפתיע אותה לא הספיק לעבור יום וכבר התברר לי דרך אחותי שהיא הלכה וסיפרה לה על הטבעת ואמרה שאני מקנאה והוסיפה כל מיני דברים לבסוף דרך החבר של אחותי זה הגיע לחבר שלי והוא מאוד התעצבן לשמוע מה שאימא שלי חושבת שכואב לנו לי ולו על הטבעת כביכול ואנחנו מקנאים בהם זה לא מקרה ראשון זה כמה וכמה פעמיים שאני סומכת עליה והיא פוגעת בי מאוד אני מנסה להיכנס לראש שלה ולהבין למה היא עושה את זה אבל אני לא מוצאת תשובות אימא כל פעם מדברת איתי על לעבוד על מידות על למחול והיא בעצם מקור הבעיה וכנראה שהיא לא מודעת אליה איך אימא שלי מלטפת מצד אחד וסוטרת לי מצד שני הבן זוג שלי לא מוכן לבוא אלי יותר לבית וכשאני חושבת על העתיד שלי אחרי הנישואים זה יכול להביא אותי לגירושים חס וחלילה עם הוא לא ירצה להמשיך לבוא הוא לא מוכן למחול לה קשה לי עם המצב כי מדובר בשני אנשים יקרים לי מאוד כבוד הרב אין לי את הכלים להתמודד איתה היא לא מבינה אותי ועם אני ידבר איתה על מה שהיה תמיד תהיה לה תשובה והיא תגיד לי אבל ניסיתי לעשות טוב זה לא בכוונה רעה אני ימים ולילות חושבת מה לעשות זה לא יסתדר בחיים ככה אני חושבת בבקשה תייעץ לי מה לעשות אני כבר לא מסוגלת לחשוב על הנושא הזה כואב לי מבפנים אני שומרת שבת ושוקלת לאט לאט לשים חצאיות קוראת תהילים כל יום כבר במשך שנתיים אבל העניין עם אימא לא מסתדר אני ממש אודה לך עם תייעץ לי מה לעשות ותכוון אותי בדרך הכי טובה שאפשר תודה רבה

תשובה

שלום רב!

לדעתי, העצה הטובה היא לכבד את האם מאוד ככתוב בתורה הקדושה, ולא לשתף אותה בשום דבר אישי החשוב באמת, רק לספר לה סיפורים מעניינים סתם, בשביל שתשמח, ולא לספר לה כלום, מדברים חשובים ואישיים, ואם תשאל להתחמק בעדינות ולדחות בקש, שמותר לשנות ולשקר בשביל שלום, והעיקר שלא להעליב ולבייש אותה חס ושלום.

ברכה והצלחה,

יעקב משה