זוגיות

זוגיות חילונית דתית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נשואה במשך 6 שנים, אני ובעלי חזרנו בתשובה יחד בתחילת הנישואים. כיום בעלי עזב את הדת והוא חילוני ואני נשארתי דתית. הילדים דתיים והבית דתי. הזוגיות שלנו טובה ברוך ה´. אנחנו מסתדרים מצויין ביחסי דתיים חילונים חוץ מיום שבת. בעלי מרגיש כמו כלא להישאר בבית, הוא רוצה לטייל, ליסוע לים, ועשות כל מיני דברים כמשפחה. לי אין בעיה שיסע לבד. אבל הוא רוצה שאני אתפשר ואסע בשבת או שהוא ייקח את הילדים בשבת. (הילדים מתחנכים ביישוב דתי ובמסגרות דתיות). זה גורם למירמור רב אצל שנינו ומעיב על היחסים שלנו. הוא מרגיש שהוא מקריב המון ושאני בכלל לא מתפשרת מצידי. מה עושים?

תשובה

שלום וברכה

יש להסביר לו שכפי שהוא עצמו יודע היהודי שומר המצוות לא יכול להתפשר על מה שהוא מאמין ויודע שזה הוא רצון ה' התפשרות חלילה על שמירת השבת מעמידה אותו כמי שועבר על רצוןל ה' דבר שהמאמין לא יכול להסכים וזאת מלבד  אי הרצון של המאמין להיענש על מעשים שאינם כרצון ה'. לעומת זה בעלך אף אם נניח והוא כעת לא מאמין כלל הרי אין לו כל עונש אם הוא לא יסע בשבת הוא פשוט מוותר על מנענמיו האישיים בדבר שהוא יכול לוותר ולא כפי שהוא דורש ממך לוות על דברים שאינם כלל בשליטתך ואין לך כל יכולת לוותר עליהם.

חלילה לך להסכים ולהתפשר כהוא זה משמירת השבת שלך או של ילדייך.

ה' יחזיר את בעלך בתשובה שלימה מהרה.

אשמח לסייע לך עוד.