זוגיות

ביטול אירוסין

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי שאלה במידה ומאורסים ואז האירוסים מבוטלים מה זה אומר על האישה? יש עלייה איסורים כלשהם? מה זה אומר: "עמים אף קרה שבני הזוג התחרטו, והחליטו שלא להינשא, ובגלל מעשה הקידושין הייתה האישה צריכה גט, והיא נאסרה לכוהן. " מה זה אומר? ובמידה האירוסים מתבטלים עקב מות בן הזוג האם ישנם הגבלות כלשהן על האישה? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אירוסין אינם גורמים לשינוי מצבה של האישה והיא אינה צריכה גט ומותרת לכהן.  לאחר נישואין אפילו של יום אחד, אם בני הזוג התגרשו, האישה נאסרת לכהן.