שבת

חימום אוכל בשבת ועבודה (בכללי)

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, מזה כמה חודשים שמישפחתי קיבלה את העניין של חימום בפלטה בשבת, היום אימי אמרה לי שהיא רוצה לעשות מאפה עם בשר בתנור והיא רוצה שה יהיה חם וישמר בתנור עד לפני הישיבה לקידוש,וכן אמרה אם אני רוצה לשים את המאפים בשבילי על הפלטה שאשים כי תמשיך היא את החימום בתנור ממה שהבנתי,אמרתי :"מה שבא לך" כדי להראות לה שאני לא כופה כלום על אף אחד אך עם זאת אמרתי לה שגם אפשר לחמם בפלטה שזה יהיה חם-אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד קשה לי,אומנם אני לא אוכל מזה אל עצם המחשבה שאימי זו שתנגע בתנור או מישהו אחר ממשפחתי גם יאכל מזה מעציבה אותי מאוד זאת מאחר שכבר הרגלתי משפחתי להשתמש בפלטה בשבת (כך לפחות חשבתי)מצד שני אני לא רוצה להכריח או לכפות ושוב לגרום אולי לויכוחים למרות שאני חושבת שכן אגיד לה שזה עניין שלה אך שתדע שזה לא נכון ויש השלכות לכל אחד,האם אוכל לעשות משהו מעבר? משהו נוסף לאחרונה התבשרתי שעברתי תהליך ע"מ להתקבל לחברה מסוימת ונותר עוד תהליך אחרון ביום א עם מבחן וריאיון,מנגד אני ממשיכה לשלוח קורות חיים והיום התקשרו אליי לעוד הצעה טובה של עבודה שלדעתי גם תוכל להתאים ויותר נוחה לי ההגעה למקום נאמר שהקורות חיים יישלחו ובמידה וזה מתאים יצרו איתי קשר ביום א? האם עשיתי נכון או שהייתי צריכה לחכות למבדקים שיהיו לי ביום א בע"ה ולחכות לתשובה מהם? תודה מראש על הסבלנות

תשובה

שלום וברכה

מותר להשאיר את המאפה בתנור, אם פתיחת התנור לא גורמת לפעילות חשמלית כלשהיא.  אין לכבות את התנור אלא על ידי שעון שבת.

טוב מאוד עשית וה' יעזור שתקבלי את העבודה הקלה והטובה ביותר.