שבת

חמין בתנור

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. האם ניתן להכניס לתנור (על חום נמוך) לפני שבת תבשיל(חמין שבושל כשליש) לכל השבת? ומה לגבי כיריים חשמליות? (ראיתי שענית בתשובה אחרת שלא, מדוע? ולמה זה שונה מתנור, שגם ניתן לשנות בו טמפ´). תודה (:

תשובה

שלום וברכה

בשניהם מותר בדיעבד להכניס לפני שבת את תהבשיל עד לשימשו בו ובתנאי שאין פעילות חשמלית בעת פתיחת התנור.

כתבנו שכיריים חשמליות אין דינם כפלטה אלא כאש גלויה ולכתחילה אנחנו מחמירים שלא להניח דבר שבושל רק שליש על אש גלויה. כמו כן אסור בהחלט להניח במשך השבת דברים לתוך התנור אף אם בושלו לגמרי.