זוגיות

זוגיות חילונית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני מאוד זקוקה לתשובה.אני יהודיה חילונית אך חשוב לי שמירת מצוות.אני נמצאת בזוגיות 11 חודשים כמעט שנה עם בחור מקסים. אנחנו אוהבים אחד את השני אהבת נפש עצומה ונקריב הכל אחד למען השני.הוא עזר לי להתגבר על הרבה בעיות שהיו לי בעבר וקשיים שחוויתי.הוא רוסי,כשהתחלנו לצאת למרות שחשבתי שאין צורך לשאול על יהודותו כי כל החדר שלו מלא בספרי תורה ותהילים,כיפות ועל צווארו הוא עונד שרשרת עם תפילה.בכ"ז שאלתי מספר פעמים והתעניינתי בעניין הברית.הוא אמר שבוודאי הוא יהודי ועבר ברית.אתמול במקרה כשמילא טופס לצבא,ועיין בת.ז של אמו שמתי לב שלא כתוב לה התאריך העברי ליד הלועזי-משמע היא לא יהודיה.בתעודת הזהות שלו אגב,כן כתוב כאילו הינו יהודי. אמרתי לו את זה והוא לא האמין,הוכחתי לו שזה כך והוא גילה אתמול לראשונה שכנראה ואינו יהודי. הוא היה שבור,ואמר שהוא רוצה כבר מחר מצידו להתחיל בתהליך הגיור.כמובן שאני מאוד נשברתי,ראשית מכאבי עליו לראות את יסוריו וגם כמובן מהעובדה שאינו יהודי. הוא יתחיל את הגיור הרשמי באוגוסט ועד אז הוא מעוניין להתחזק-האם זה אפשרי? שנית,אני יודעת שלא אוכל לחיות בלעדיו,והוא גם. האם ההלכה מגלה חמלה כלפי מצב זה , אני מריגשה מצד אחד זכות גדולה ללוות אדם ועוד שאני אוהבת כל כך,להתהליך הטהור של ההתקרבות ליהדות, אבל דחוף לי לשאול-מה קורה עם הזוגיות שלנו?האם אני אעשה עוון אם אמשיך איתו ואהיה זוגתו גם כשאינו מגויר ואלווה אותו בתהליך עד שיהיה מגויר.הוא אומר שבחינתו הוא מרגיש יהודי כל חיו והגיור הוא רק כדי לתת לו את הכותרת הרשמית.. מחכה לתשובה,אני שבורה ולא מפסיקה לבכות כי אינני רוצה לוותר עליו,ואשמח ללוות אותו בתהליך.

תשובה

שלום רב;

שאלה טובה; ודאי שהוא יכול להתחזק עד הגיור הרשמי. רק שמירת שבת אסורה למי שאינו יהודי, ויכול לעשות מלאכה אחת כל שבת, כדי שלא לשמור אותה.

לפי ההלכה, אין מקום לזוגיות אינטימית, אפילו בין שני יהודים ממש, ללא קידושין עם נישואין, הכל כדת משה וישראל.

ברכה והצלחה;

יעקב משה