זוגיות

האם יש טעם בקשר שאין בו נשיאת חן הדדית?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

תודה על הקישור- נהניתי מאוד מההרצאה !!! השאלה שלי היא כזו: הקשר שלי עם... קשה לי למצוא את הבסיס שלו, כיון שמצד אחד אני רואה חסרונות, כגון: מראה חיצוני שאני לא אוהבת ואפילו נתונים בסיסיים שמלכתחילה אני יודעת שאין סיכוי לחתונה בגלל הנתונים הללו, אך מצד שני אני מרגישה שאני אוהבת מאוד ויש לי רגשות מסוימים לאנשים האלו, עד כדי שאני לא מצליחה להפסיק את הקשר, ובעצם הוא רק מזיק כי הוא מעסיק אותי במשך כל היום, מפריע בלימודים וכ"ו. (יש גם צד שאולי זה לא כל כך נורא כיוון שממילא אין מחשבות לעתיד משותף... אבל הבעיה היא שזה לא מקובל בכלל בציבור שלנו). חשבתי שאולי אם אדע את הבסיס לבעיה הזו, יהיה יותר קל לפתור אותה... תודה רבה!!!

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

לדעתי, אין טעם בקשר זה, שאין עתיד משותף, ואין תועלת ותכלית בקשר. בתלמוד נאמר: איש ואשה, זכו - שכינה ביניהם, לא זכו - אש אוכלתם. רש"י הקדוש מסביר שבאיש יש אות יוד באמצע, באשה האות הא, ביחד הם יוצרים שם י-ה, ובתנאי שהם מתאימים ומזדווגים לשם שמים, והיינו 'זכו', ואילו 'לא זכו', היינו בחוסר תיאום ומטרה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה