זוגיות

הצעות שידוכים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני לומד כרגע בישיבה ויש לי שאלה, אם אסור לדבר סתם ככה אם אישה "אפילו פנוייה" כיצד אכיר את אישתי לעתיד? אינני מתכוון לדייט מתוכנן, אלא סתם לפגוש משהי בסיטואציה מסויימת, לדבר איתה, ואולי לפתח קשר אח"כ. תודה מראש.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;
התשובה היא שבדרך כלל מקובל בישיבות להתחתן על ידי הצעת שידוכים, משדכנים ושדכניות.
אלו לומדים להכיר אותך, ויודעים מה המתאים לך.
לעיתים, יש רבנים בישיבה המתעסקים בהצעת שידוכים, ולפעמים מחוץ לישיבה, וכן הנוהג בכל מגזר החרדי, ועוד.

הצלחה וברכה, ובשורות טובות;

יעקב משה