זוגיות

מדוע יש לאישה תשוקה חזקה להינשא אם היא לא מצווה בכך?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב , יש לי שאלה שמטרידה אותי כל כך הרבה זמן .. אני בחורה בגיל השידוכים, והרי הציווי להתחתן הוא על הגבר, אם כך למה אני מרגישה צורך כל כך גדול להתחתן ? למה אני מרגישה חוסר כזה ? והאם אחרי שהמשיח יבוא בע"ה יפסיקו להתחתן ? ואם כן, האם זה אמור להטריד אותי? תודה רבה לך..

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה טבע בבני האדם ובבנות האדם צורך ורצון להינשא, מאחר וזהו רצונו. לנשים אכן אין חובה להינשא אבל גם להם יש מצווה להתחתן ולבנות בית נאמן ולהביא בנים ובנות לעבודת ה'.

גם לאחר ביאת המשיח ימשיכו להתחתן.