משמעות פת השחרית ומעלתה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום מהי "פת של שחרית "? מה מעלותיה? עד איזו שעה כדאי לאכול פת של שחרית? מה האוכל שרצוי שירכיב את הפת של שחרית ? תודה צליל

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; הטור [אורח חיים הלכות בית הכנסת סימן קנה] כותב: וטוב שירגיל בו [בפת שחרית] כדאמרינן; שמונים ושלושה מיני חלאים תלויין במרה, וכולם, פת במלח וקיתון של מים שחרית מבטלתן, ומצוה להנהיג עצמו במדה טובה והנהגה טובה לשמור בריאותו, כדי שיהא בריא וחזק לעבודת הבורא יתעלה:

הכוונה היא לאכול לחם בארוחת בוקר. כיום, רבים מדלגים על זה, ואינם אוכלים לחם בבוקר, ומפסידים בריאות. הזמן הוא עד חצות היום.

ברכה והצלחה;

יעקב משה