למה מים אחרונים הם רק על האצבעות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה , ברצוני לשאול את הרב כמה שאלות : 1. לאחר שאני אומרת המוציא לחם מן הארץ ואני אוכלת כמה זמן אפשר שיעבור כדי להגיד ברכת המזון ? או שצריך להגיד ברכת המזוןישר אחרי שמסיימים לאכול ? 2. למה במים האחרונים צריך לשתוף רק את האצבעות ולא כל היד? ולא דרך נטלן ? תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה

1. ניתן לברך עד שאת רעבה מחדש, אולם ראוי מאוד להקפיד לברך מיד ולא להמתין.

2. מים אחרונים על פי הפשט נועדו לשטוף את האבעות מהליכלוך של האוכל ומהמלח ועל כן אין צורך במים על כל היד ואין צורך בנטלה. על פי הסוד זה החלק שנותנים לקליפות וגם על פי זה אנו נותנים חלק קטן ועלוב ולא נותנים יותר מידי לטומאה.