הגבול שבין שמיעת לשון הרע לכיבוד הורים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי בעיה שאני לא יודעת איך להתמודד אתה. הרבה פעמים כשאני מדברת עם אימא שלי היא מדברת לשון הרע מאד קשה על אנשים פרטיים או על קבוצות. היום דיברתי אתה בטלפון והיא אמרה שכל תלמידי הישיבות הם פרזיטים ואוכלי חינם והם יותר גרועים מערבים ושהיא לא סובלת אותם. ואני יודעת שאסור לי לשמוע לשון הרע ושאני חייבת להפסיק אותה ואמרתי לה אימא תפסיקי והיא המשיכה יותר גרוע ולא הצלחתי להפסיק אותה וזה החריד אותי,כי למדתי בהלכות לשון הרע שגם אני וגם היא נענשות על כל מילה נוספת ושכל מילה היא חטא בפני עצמו. בסוף הרמתי את הקול ואמרתי לה דברים קשים שהיא וגם אני נענש עונשים קשים על זה ושהיא לא מכבדת את הבקשה שלי. והיא אמרה לי אני רואה שאין לי דיבור אתך ואני ממש נפגעתי.אני כבר לא יודעת מה יותר חטא לשמוע לשון הרע או לצעוק על אימא שלי.יצאתי מהשיחה בתחושה קשה. בבקשה תייעץ לי.

תשובה

שלום וברכה

עדיף שלא להילחם נגדה אלא לא להאמין לדברי הלשון הרע שלה כלל ולהסיח דעתה על ידי ניתוב השיחה דברים אחרים באקראי לעבור מנושא לנושא וכך לסיים את השיחה בטוב ובנעימים.