שבת

האם יש לשנות מנהג בו בית הכנסת עושים קבלת שבת לאחר השקיעה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בבית הכנסת שבו אני מתפללת בקביעות ב"ה עושים קבלת שבת לאחר השקיעה ואילו בספר ההלכות נאמר שצריך לבצע קבלת שבת לפני שקיעת החמה לפני קבלת שבת אנו קוראים שיר השירים ויש מתפללים שיוצאים בזמן זה החוצה קורראים את קבלת שבת . הבית כנסת נוהג כך שנים האם יש להעיר או לדאוג לשנותא ת המנהג ? מה הרב אומר לעשות בעניין

תשובה

שלום וברכה

אין להעיר או לשנות את המנהג.

די בכך שתאמרי בפה לפני שקיעת החמה שאת מקבלת עלייך את השבת, ואת סדר הקריאה תקראי עם כל הציבור ולא ביחיד.

בברכה  - בנימין שמואלי