שבת

הדלקת נרות שבת לאישה נשואה שמתארחת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לרב שלום. אני אישה נשואה ואם לאחד ואני מקפידה על הדלקת נרות שבת. לאחרונה שמעתי מחברה כי אם אני נמצאת אצל אמא שלי או של בעלי אני לא אמורה להדליק נרות אלא שעליי לברך על הנרות שהן הדליקו. שאלתי היא האם נכון הדבר ואם אפשר לקבל הסבר מפורט על הדלקה הנרות (אולי יש עוד מספר דברים אותם איני יודעת...) תודה רבה ושבת שלום מורן

תשובה

שלום וברכה

בנות ספרד המתארחות בבית ההורים או בכל מקום אחר אינם מברכות על הדלקת הנרות, ומדליקות ואינם מברכות כלל אלא יוצאות ידיד חובת הברכה מההורים /המארחים.

בנות אשכנז יכולות להדליק ולברך ללא חשש.

בברכה - בנימין שמואלי