שבת

איפור בשבת- מברשת-

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, עברתי על מאגר השאלות תחת הכותרת שניתנה לשאלתי, אך לא עלתה תשובה אחת ברורה לגבי השימוש במברשת לצורך מריחת אבקת הפודרה(צלליות, סומק וכל שאר האבקות..) תודה מראש על הכל! ברכה והצלחה!

תשובה

שלום וברכה

מרן הרב עובדיה שליט"א מתיר לזרוק את אבקת הפודרה הצבעונית על הפנים [שבמשך זמן מסויים היא מתנדפת מהפנים ולא משאירה רושם]. ובתנאי שלא יהיה מעורב במשחה או בקרם.  ואילו מרן רבי משה פיינשטיין זצ"ל ומרן הרב וואזנר שליט"א מתירים רק באבקת פודרה לבנה.

אלו ואלו מורים איסור מוחלט בשימוש בשפתון.

בהצלחה - מנשה ישראל