נשים

אמא יהודייה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כבר 6 שנים בתשובה ואני נשואה +2 עוד מעט 3 בע"ה. כמובן כמו כולם אני חיה את חיי בשיגרה וצר לי על כך שלפני כמה שנים שהייתי בתחילת התשובה הייתי באורות הייתי מתפללת בכוונה ואפילו ברכות השחר היו בשבילי משהו יוצא דופן. היום המרחק מזה הוא גדול לצערי היום אני מדקלמת את ברכות השחר, בגלל הילדים אני לא מצליחה להיתפלל אפילו תפילה אחת ביום. אני כן מדברת עם השם וברוך השם התברכתי בבעל אוהב ומסור שמחזק אותי ואני אותו כשצריך, אני משתדלת לשמוע שיעור שלפעמים מחזק אותי או לקרוא ספר טוב שמחזק אבל אני מרגישה כאילו אני מפספסת משהו... אני רוצה לחזור לתחושות של אז ולא ממש מצליחה.... אשמח אם תוכלו לתת לי טיפים בנושא או להדריך אותי מה עליי לעשות... (שאני מדברת עם חברות אני רואה שאני לא היחידה אבל למה זה ככה הרי השם רצה שנתקרב אליו ועשינו הכל כדי לעשות את זה למה הוא כביכול מרחיק אותנו כל פעם....אוף עם היצר הרע הזה...:-) ) בברכה דיקלה

תשובה

שלום וברכה

היצר הרע מקלקל לכם את המצווה הגדולה יותר מכל המצוות שהיא גידול דורות נאמנים לה' ולתורתו. צריך לזכור ולהפנים  שאתן מתעסקות בדבר הכי קדוש וחשוב בעם ישראל ובעשיית נחת רוח הכי גדולה לה', והיא גידול הבנים לה' ולתורתו, ההתעסקות בילדים היא התעסקות בכלי הקודש ובספרי תורה קדושים מהלכים, והיא חשובה יותר מלימוד תורה ומהנחת תפילין וכדו' שהרי הקב"ה פטר אתכן מממצוות אלו כדי שתוכלו לגדל את ילדיכם לעבודותו יתברך שמו.

כאשר ההסתכלות תהיה בכיוון הזה בוודאי תרגישו קרובים אל ה' באמת ולא תרגישו כל פיספוס.

עלו והצליחו אימהות יהודיות קדושות - בנימין שמואלי