שבת

אור שהודלק בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בביתי לא שומרים שבת ומדליקים אור בשבת ולכן אסור לי להנות ממנו הבעיה היא שבקידוש ובברכת המזון אני לא ממש זוכר בעל פה ולכן אני חייב להנות מהאור שהודלק בשבת האם לקרוא לאור המנורה שהודלקה בשבת או שיש משהו אחר לעשות? אם אני יודע בערך את ברכת המזון בעל פה אבל בכל זאת אני רוצה לקרוא מהסידור כדי שלא לשכוח ולהתבלבל המילים אז מותר לי להעזר באור שהודלק בשבת?כי זה רק מסייע מעט האם מותר לקרוא ברכת המזון וקידוש בעזרת הנרות של שבת?

תשובה

שלום וברכה

מאחר וישנם נרות שבת ומותר לקרוא לאור הנרות  אין כל בעיה לקרוא את הברכות וכו' גם כאשר יש אור גדול יותר ע"י החשמל.

בברכה - בנימין שמואלי