שבת

כניסה לים בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, רציתי לדעת האם מותר להכנס לים בשבת כיוון שבעלי ואני ישנים במלון ליד הים בשבת הקרובה. אני יודעת שרק אסור להתנגב. אשמח לקבל את תשובתך בהקדם. תודה רבה ושבת שלום. בת-אל

תשובה

שלום וברכה

אעתיק את דברי הילקוט יוסף.

מעיקר ההלכה מותר להתרחץ בשבת בנהר או בים [כשאינו שוחה], ובלבד שיזהר מלטלטל את המים שעליו בכרמלית. ולכן צריך שינגב גופו כשעולה מהנהר. וטוב שימתין עד שהמים שעליו ינטפו, וגם יתנגב בנחת, כדי שלא יבוא לידי איסור סחיטה. ומכל מקום כבר נהגו כל ישראל להמנע מרחיצה בים ובנהר בשבת, מחשש לכמה מכשולים. [ילקוט יוסף שם עמ' סט].

בברכה - בנימין שמואלי