שבת

תהלים ונרות שבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! יש לי כמה שאלות בנושא זה: 1) כשאני ישנה בלילה אני שמה ספר תהלים מתחת לכרית שלי כדי שאני ישן טוב, וללא חלומות רעים, ושאני יקבל יותר מזל. אז השאלה שלי היא האם זה נכון? האם זה מותר לישון עם ספר תהלים מתחת לכרית? 2) למה קריאת התהלים מועילה לבנאדם? כי אין לי זמן במהלך השבוע ליקרוא תהלים אבל אני לא רוצה לפספס את הקשר הרוחני שלי עם ה´, ולכן אני קוראת תהלים ביום שבת (את התהלים של יום שבת ביום שבת).. ובנוסף קוראת כל בוקר את ברכות השחר, ובכל יום גם את שלוש עשרה העיקרים של התורה וזאת כדי לכפר על כך שאני לא קוראת תהילים בכל מהלך השבוע. ולכן השאלה שלי היא: האם זה בסדר ליקרוא את התהילים ביום שבת ולא מהלך השבוע? (כשאין זמן).. 3) האם מותר לדבר באמצע קריאת תהילים\ברכות השחר או כל ברכה אחרת ? (למרות שאני מקפידה שלא מכיוון שאולי זה לא נכון לעשות..) 4) לא תמיד אני מבינה את הפירושים של פרקי התהילים שאני קוראת אך אני תמיד קוראת בכוונה להקה"ב כאילו שהוא לידי ואני פונה אליו. האם זה בסדר?.. 5) יש לי שאלה בנושא הדלקת נרות שבת.. כמה נרות שבת אני אמורה להדליק? (אני בת 13- אם זה עוזר..) האם זה בסדר שאני מדליקה בכל פעם נר אחד? (ואשמח שתסביר לי על מה פשר מספר הנרות שמדליקים..) וסליחה על הרבה שאלות.. מקווה שתענו לי תודה מראש ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

עדיף שלא לשים את התהילים מתחת הכרית.

אם את קוראת קריאת שמע את זוכה לשמירה מכל רע.

2. תהילים אינו חובה ואם אין לך זמן במשך השבוע את יכול הלהשלים את הקריאה בשבת כפי יכלתך. כבר אמרו חכמים אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון ליבו לשמים.

3. מותר לדבר בין פרק לפרק ובין ברכה לברכה ואסור לדבר באמצע ברכה.

ראוי מאוד שלא להפסיק עד סיום הברכות או הקריאה.

4. גם אם אינך מבינה את הקריאה מעלת הקריאה גדולה מאוד.

5. טוב מאוד שאת מדליקה נר אחד.

בהצלחה - בנימין שמואלי