אמונה

איך אדע מה עלי לעשות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. ברוך השם לפני כשנה וחצי לערך אני ובעלי החלטנו לחזור בתשובה לאחר ששמענו הרצאה של הרב זמיר כהן בעניין השולחן... מאז התחלנו לשמור שבת כהלכתה, לאחרונה בעלי התחיל ללבוש ציצית ואני התחלתי ללכת בחצאיות מחוץ לבית, ילדינו נתחנכים בגני ילדים עם חינוך תורני, הכשרנו מטבח לפני כחודש, שומרים על טהרת המשפחה, אני לוקחת שיעורים שבועיים ע"י מדריכה אישית וכד´. 3 סוגיות עומדות בפני לגביהן אשמח להתייעץ איתכם: 1. אנחנו מצווים להיות שמחים תמיד ובכל עניין. לרוב, כאשר אני מתפללת (תהילים וערבית) אני בוכה ואינני יכולה לעצור דמעותיי. לא פעם ניסיתי לנתח את מצבי בזמן הבכי וגיליתי שכשאני בוכה אני לא עושה זאת "בגלל מה שאין לי" אלא בגלל מה שכן יש לי. אני מרגישה את אהבתו של הקב"ה אלי ואשת אהבתי אליו אבל הוא גם מצווה אותי להיות בשמחה תמיד. איך זה מסתדר ביחד? 2. אני משתוקקת לשים כיסוי ראש (לפחות כאשר אני מחוץ לבית) אבל חוששת מתגובתם של הסובבים אותי ומשאלותיהם. אני מרגישה שמי ש"נראית כמו דתיה" צריכה לדעת לשווק או להיות בקיעה בעניין דת אך אינני בקיעה עדיין ואני רק לומדת. מה דעתכם על כך? 3. איך אני יכולה לדעת מה הקב"ה רוצה ממני? מה אני צריכה לעשות כדי להיות האדם שהקב"ה רוצה שאהיה, אותו אדם שיכול לנווט את חייו באופן שישפיע בכל העולמות ולטובת העם היהודי??? עניינים אלו בוערים בעצמותי וכולי תקווה שאקבל תשובתכם במהרה תודה רבה ומי יתן ותמשיכו בעבודת החסד. עינבל.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית לקבל על עצמך עול תורה ומצוות ולהתקרב אל ה'.

1. בכי של אושר וגעגועים אינו קשור לעצב כלל.

2. תלבשי כיסוי ראש ויש בכך משום קידוש שם שמיים ברבים שאת מכריזה על עצמך כעובדת ה'.

גם אם אינך בקיאה בדת את יכולה ללבוש כיסוי ראש ואם שואלים אותך שאלות שאינך יודעת את התשובה עליהם, את יכולה לומר שאת עדיין לומדת ואין בכך כל בעייה.

3. תפקידך כעת הוא התקרבותך לה'  ובכך עלייך להמשיך ולהתחזק ולחזק אחרים כפי היכותך.

ייעודו של כל יהודי הוא לקיים את מצוות ה' ולהתקרב איליו כפי היכולת.

בברכה - בנימין שמואלי