שאל את הרב - כללי

כמה שאלות חשובות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב , אני לפני כ- 3 חודשים החלטתי לחזור בתשובה והייתי רוצה שתענה לי על כמה שאלות ובבקשה... .1למה לפני תפילת שמונה עשרה צריך ללכת 3 צעדים אחורה ו3 צעדים קדימה..ומה זה עוושה? 2.אני היחידה שממש מקפידה ושומרת שבת והורי רואים טלויזה ולפעמים אני עוברת ליד הטלויזה לשתות או לאכול וכו´ ... ויוצא לי בטטעות לשניה להסתכל על הטלויזה האם זה אומר שחיללתי שבתת ? 3.אם אני קמה בלילה לעשות את צרכיי אני צריכה להגיד אשר יצר ולא משנה באיזה שעה ? תווודה רבה מראש !

תשובה

שלום וברכה

1. לפני תפילת שמונה עשרה ניגשים בשלוש פסיעות למקום שמתפללים כניגשים לדבר לפני המלך.

מאחר ובדרך כלל עומדים במקום שבו רוצים להתפלל את תפילת שמונה עשרה הולכים שלוש פסיעות אחורה כדי שנוכל לעשות את האקט של פסיעות קדימה.

2. את שומרת שבת כהלכה. גם בבית מלא נסיונות. אשרייך, מחלקך יהי חלקי.

3. צריך לומר אשר יצר בכל זמן.

בברכה - בנימין שמואלי