תפילה וברכות

האם מותר לדבר בתפילה לאחר ישתבח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

סדר התפילה שלי בבוקר מחולק באופן הבא: אני מתפללת עד ישתבח ללא דיבור ואז יש לי מעין הפסקה של כניסה למקום העבודה. ובזמן של הכניסה אני מדברת(בוקר טוב וכאלה) ומיד אחר כך אני נכנסת לחדר ו8משלימה את התפילה כסדר של ק"ש ושמונה עשרה כרגיל.. השאלה היא אם לפי ההלכה מותר לדבר בזמן הזה של אחרי ישתבח? תזכל למצוות בתודה מראש, אוריה

תשובה

שלום וברכה

אם את נוהגת כמנהג בנות ספרד שאינם אומרות את ברכות ברוך שאמר וישתבח בשם ומלכות, מותר.

אם את נוהגת לומר ברכות אלו בשם ומלכות יש להשתדל להימנע מאמירת שלום וכו', אולם כאשר אין ברירה מותר לדרוש בשלום בין ישתבח ליוצר.

בברכה - בנימין שמואלי