תפילה וברכות

ברכת הכוהנים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. נאמר שלכל מילה בתנ"ך יש משמעות ואין מילים מיותרות. מדוע בברכת הכוהנים יש שימוש ב "לדבר / להגיד" יותר מדי פעמים: וידבר ה´..לאמר .. דבר אל.. לאמר..כה תברכו..אמר להם. יש כביכול חזרה מרובה על "אותו" ביטוי. שמעון

תשובה

שלום וברכה

וידבר ה' אל משה לאמר, דבר אל אהרן ואל בניו לאמר, כה תברכו את בני ישראל, אמור להם.

וידבר ה' אל משה לאמר - לישראל, שאע"פ שמצוה זו מיוחדת לאהרן ולבניו נצטוה משה ללמדה לכל בני ישראל.

דבר אל אהרן ואל בניו לאמר -  שלא לאהרן ובניו שהיו אז בנמצא לבד הוא מצוה, אלא גם לדורות הכהנים שיוולדו לאחר מכן [אור החיים].

כה תברכו את בני ישראל - בלשון הקודש ככתוב בתורה, או כה תברכו בהרמת ידיים כלפי מעלה.

אמור להם - מנין שהחזן צריך להקרות כל מילה לפני הכהנים, תלמוד לומר אמור להם.

כך נדרש הכתוב בדברי חז"ל בתלמוד ובספרי.

בהצלחה - מנשה ישראל