נשים

סגולות שלא תפיל האישה פרי בטנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, אבקש לדעת האם ישנה תפילה/סגולה להריון תקין שלא להפיל ח"ו? 2. בנוסף האם יש תפילה/סגולה ללידה קלה? (כרגע בחודש 8)... תודה רבה רבה רבה מראש.

תשובה

שלום רב,

א. סגולות שלא תפיל האישה פרי בטנה ח"ו -

1. שלא תלך בקישוטי זהב במשך ימי הריונה (מוהר"ן מברסלב זצ"ל בספר המדות ערך מפלת חלק שני אות א. וכן הוא בספר ישועות מרדכי עמוד 59 בשם הרב מרדכי אליהו זצ"ל).

2. תקפיד לברך ברכת המפיל בקריאת שמע על המיטה (שו"ת תשובות והנהגות חלק א' סוף סימן קצח בשם האדמו"ר רבי מאיר מפרימשלאן זצ"ל).

3. לפני קריאת התורה יאמר הבעל בכוונה גדולה "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם חיים כלכם היום" (שם סימן תשצ ד"ה לעצות, בשם הרב אריה לוין זצ"ל ששמע כן מפי הקדוש בעל "לשם שבו ואחלמה". ושהוא בדוק ומנוסה).

ב. סגולות ללידה קלה -

1. מובא בשם רבי אלימלך מליז'ענסק זצ"ל, שכל אישה מעוברת אשר תאכל כל דבר שהוא במוצאי שבת, ותאמר בפיה שהוא לשם מצות סעודת מלוה מלכה, סגולה היא שתלד בנקל בעזרת ה' יתברך (כף החיים סימן ש סק"ד בשם ספר דברי יצחק אות סא. וכן הובא בשו"ת יביע אומר חלק י' חלק אורח חיים סימן לג, סוף ד"ה ולענין הנשים).

2. נוהגין שמי שאשתו נכנסה לחודש התשיעי לעיבורה, עולה בעלה לפתיחת הארון כל אותה חודש, והיא סגולה בדוקה להקל מעליה חבלי לידה (החיד"א זצ"ל בספר מורה באצבע סימן ג אות צ).

3. לאכול אתרוג שבירכו עליו בחג הסוכות, והיא סגולה למקשה לילד (כף החיים סימן תרסד אות ס. וע"ע בספר חזון עובדיה סוכות עמודים תמט-תנ).

4. בעת שנכנסת לחדר לידה יקרא בעלה ספר יונה מתחילתו ועד סופו (ישועות מרדכי עמוד 60 בשם הרב מרדכי אליהו זצ"ל).

בשעה טובה,

הלל מאירס