שאל את הרב - כללי

תיקון כרת לאישה, כיצד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך אישה יכולה לעשות תיקון כרת?

תשובה

שלום וברכה

התשובה האמיתית היא עיקר התיקון לכל החטאים עוונות ופשעים יהיו אשר יהיו.

התשובה היא חרטה עמוקה ועצומה מעומק הלב על החטא וקבלה לעתיד לעשות הכל שלא לחטוא עוד בחטאים אלו וכן להתוודות לבורא עולם ולבקש את רחמיו וסליחתו.

ככל שהחרטה יותר עמוקה ויותר חזקה וככל שהיא נובעת יותר מאהבת ה' כך החטאים נמחקים ונהפכים לזכויות ולא נותר מהם כל רושם. מאחר ולא תמיד אנו בטוחים שאכן תשובתינו מושלמת ונעשית מאהבה עמוקה לבורא עולם, יש להוסיף למרק את העוונות באמצעים מסויימים כדלהלן כדי שלא נזדקק חלילה לעבור ייסורים למרק עוונות.

נאמרו על כך כמה וכמה עצות בספרים הקדושים  והנה כמה מהם.

א. עשיית חסד בגוף - לבקר חולים, {להתנדב בעזר מציון וכדו'} לבשל לעניים, ללכת לקבץ צדקה למשפחות נזקקות בבתים. ועוד ועוד.

ב. הקפדה יתירה על שמירת השבת כראוי על כל פרטיה ודקדוקיה וכיבוד השבת במאכל ומשתה כראוי.

ג. לימוד כל הלילה {לא שייך כל כך לנשים, נשים יכולות לתת צדקה לתלמיד חכם שילמד בעבורם כל הלילה}

ד. תעניות רבות {לא מומלץ כלל} ויכולים לפדות את התעניות בצדקה לפי מספר התעניות שחייבים לצום.

ה. סדר תפילות ותיקון מיוחד הנעשה בישיבות המקובלים מפעם לפעם. לפרטים ישיבת השלום של הרב בצרי 025376818.

בהצלחה,