חברה והשקפה

למה הם זכו למות על קידוש השם?

  • כ"א חשון התשפ"ד

שאלה

שלום וברכה
מאז שהתחילה המלחמה יש לי שאלה שממש יושבת עלי.
כידוע במסיבת טבע שהיתה נרצחו המון אנשים. והם נהרגו על קידוש השם. ואומרים שמי שנפטר על קידוש השם ישר עולה לגן עדן אפילו בלי משפט.
ואני שואלת. אם האדם עשה חטאים. חילל שבת הלך שלא בצניעות ולא בדרך השם. איך זה יכול להיות שהוא זוכה להגיע ככה ישר לגן עדן? זה מרגיש קצת לא פייר שאנחנו ככ משתדלים ללכת בצניעות לשמור טהרה וללכת בדרך התורה ולא מובטח לנו שנגיע לגן עדן... איך זה יכול להיות?
הרי אומרים שעל כל מעשה שלנו יגיע דין וחשבון. איך זה מסתדר??
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם השאלה למה כל אלו שנהרגו זכו להיהרג על קידו שהשם ולכפרת עוונות מושלמת להיותם נהרגים בגלל היותם יהודים. והשאלה היא למה רק הם זכו לכך. התשובה היא כמובן שאין לי ידיעה. אין לנו עסק בנסתרות ואיננו ידועים את סוד כל נשמה ונשמה ואת סוג הגילגול.

אולם ברור שכל שאר בני ישראל ששומרים מצוות ומתאמצים וחיים על קידוש השם בכל יום ויום לעשות את רצון אבינו שבשמים על כל צעד ושעל זכותם גם כן עצומה עד מאוד ואין לחשוב שיש מעשה שלנו קטן או גדול שהולך לאיבוד. כל התאמצות הכי קטנה נקבל שכר רב ועצום וכל מעשה קטן כגדול נרשם בספר הזהב לפני המלך מלכו של עולם. המשיכי בעבודת הקודש שלך ותזכי להגן על עם ישראל בארץ ישראל ובעולם כולו.

חיזקי ואמצי,