חברה והשקפה

מדוע נבחרו דווקא מכות מצרים הספציפיות האלה?

  • י"ח אייר התשפ"ג

שאלה

גם אחרי שבורא עולם החליט כן לחבול בפרעה ובמצרים, מדוע הוא בחר דווקא במכות הספציפיות המוזכרות בתורה, ולא במכת עורבים, מכת קופים, מכת חום או מכת רעידת אדמה? וכי חסרות אופציות?

אלוקים בחר "בפינצטה" דווקא את המכות הספציפיות הללו, משום שכולן היו מידה כנגד מידה למה שהמצרים התעללו בבני ישראל. ניתן לעיין במדרשים השונים, המבארים בפרוטרוט כיצד כל מכה ומכה הייתה מחושבת ומדויקת מידה כנגד מידה לצרות שהמצרים הסבו לבני ישראל.
היכן ניתן למצוא את המידה כנגד מידה של מכות מצריים ואת ההסברים למכות?.. תודה

תשובה

שלום וברכה

ראה כאן. וכאן.