חברה והשקפה

כמה שאלות שונות...

  • ט"ז אייר התשפ"ג

שאלה

בס"ד שלום,

1. אני בת - נולדתי כ'דניאל אור' זה השם שההורים שלי בחרו לי ולא מזמן הוסיפו לי את האות ה' לשם דניאל מסיבות של זיווג, פוריות ועוד... עכשיו אני 'דניאלה אור' אבל הם הוסיפו לי את השם בבית עם מישהו מלומד תלמיד חכם אבל הוא לא רב שעשה לי שינוי שם במעמד של 10 גברים בבית בסוף שיעור תורה הוא קרא איזה נוסח. האם זה תופס? כי הבנתי שצריך בבית כנסת מול היכל תורה וכו'... אז מה השם שלי כרגע? והאם לעשות שוב שינוי מול ספר תורה וכו'...

2. שמתי לב שהחודש פיזרתי כספים המון לצדקה יותר ממה שאני צריכה 10% תרו"מ. האם אני יכולה לקזז מהחודש הבא ולתרום רק את ההפרש מה שנשאר בעצם?

3. אני כרגע מובטלת עקב גילוי רפואי קטן ואני רוצה עבודה טובה שארגיש סיפוק עם סביבה טובה חברה טובה אזור טוב עם משכורת טובה ופרנסה בכבוד, מה אני יכולה לעשות בשביל זה? חוץ מלהתפלל שאת זה אני עושה. האם יש משהו נוסף שבכוחי לעשות? האם יש סגולות בדוקות ומנוסות?

תשובה

שלום וברכה

1. השם שלך כעת הוא דניאלה אולם אמליץ לעשות לך מי שבירך בבית הכנסת עם השם החדש כדי שזה יתפוס היטיב ויביא לך שפע של ברכה והצלחה.

2. יכולה לקזז לחודש הבא

3. לברך ברכת המזון בקול רם מתוך סידור.

בהצלחה רבה,