תפילה וברכות

האם יש לברך הגומל לאחר עילפון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד, ידוע לי שאם אדם ניצל והבריא ממחלה קשה, צריך להגיד ברכת הגומל. מה לגבי עילפון קשה. התעלפתי באמצע הלילה ובדרך נס, הבן שלי התעורר דקה לפני וחיפש אותי ואז העיר את אבא שלו ומצאו אותי על הרצפה מקופלת ומחרחרת מבלי אפשרות לנשום. ככל שאני משחזרת ושומעת שוב ושוב את התיאורים מבעלי, אני מבינה את גודל הנס ומרגישה שקיבלתי חיים חדשים. אני ממילא מודה להשם בכל רגע ובכל שעה, אך האם עלי להגיד ברכת הגומל? בברכה ותודה

תשובה

שלום רב,

את צריכה לברך ברכת הגומל.

מקורות: כן הביא בשו"ת רבבות אפרים חלק ב' (סימן פ אות כד) מספר פאר הדור חלק ד' (עמוד ריב) בשם מרן החזון איש זצ"ל. וכן פסק בשו"ת שואל ונשאל חלק ד' (סימן טו).

בברכת בריאות איתנה,

הלל מאירס