תפילה וברכות

תפילת הדרך על נסיעה מירושלים לתל אביב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב,

1. האם יש לומר תפילת הדרך בעת שנוסעים מירושלים לת"א?

2. מתי נכון ביותר לומר תפילת הדרך - בעת היציאה מהבית או בעת היציאה מהעיר?

3. בבית הוריי יש חדר שירותים, המשמש גם מעבר בתוך הבית, ופעמים רבות עוברים דרך חדר זה כדי לעבור מהמרפסת לחדר אחר. האם בכל עת שעוברים דרך חדר שירותים זה יש לשטוף ידיים?

בברכת שבת שלום ובתודה מראש, הדס

תשובה

שלום רב,

1. כן.

2. אומרים תפילת הדרך כשיוצאים מהעיר בסביבות אזור מוצא, ואין לאומרה קודם לכן.

3. ראוי להחמיר בזה (הלכה ברורה חלק א' עמוד צב).

בברכה,

הלל מאירס