חברה והשקפה

שמירת עיניים לבעל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, זו הפעם השלישית שאני שואלת את אותה שאלה אך לצערי עדיין לא קיבלתי תשובה מכם.העניין הזה מאוד חשוב ולכן אשמח לתשובה מהירה בבקשה. שאלתי היא: איך מעירים או רומזים בצורה חכמה ועדינה לבעל שישמור על עיניו ברחוב?העניין הזה כ"כ מפריע לי עד כדי כך שגורם לריחוק מבעלי. אני יודעת ובטוחה שבעלי אוהב אותי,כי אני רואה כמה הוא משתדל לשמח אותי כל זמן,אבל שאנחנו צועדים ברחוב או נוסעים באוטו הוא מסתכל ימינה/שמאלה...אני יודעת שהוא משתדל להימנע מזה אבל עדיין ,קשה לי שאני רואה אותו ככה כל פעם. לא פעם פשוט היה בא לי לומר לו את זה בפירוש ובכעס שישמור על עיניו, לפחות שאני לידו וזה פשוט עמד לי על קצה הלשון, עשיתי חושבים עם עצמי וחשבתי אולי זאת לא הדרך לומר לו ואולי לנסות לרמוז לו בעניין...בקיצור אני אובדת עצות. שוב, אשמח לתגובה מהירה בבקשה למייל. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

הדרך הראויה היא לעשות זאת בצורת מכתב שמלא בכבוד ובהערכה לבעלך על טובו ועל יראת השמיים שבו וכו' וכו' ובסוף להזכיר שנראה לך שקשה לו עם שמירת העיניים ואין לך ספק שהוא לא חושק חלילה באחרת ואת בטוחה לגמרי באהבתו אילייך וכו' אבל זה מפריע לך מאוד בפרט בעת לכתך איתו ואת מבקשת למצוא את הדרך שלא יכשל יותר. בעז"ה מכתב כזה יתן לו את הכוחות להתחזק ולהחליט לשמור על עצמו.

בהצלחה,