למה אנו צריכים לדאוג על השכר של הצדיקים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לא מצליח להבין למה יש צורך בברכת על הצדיקים שבשמונע עשרה ובהקטע של ותן שכר טוב וכו,למה אנו צריכים לדאוג על השכר של הצדיקים?

תשובה

שו"ת מהרי"ל החדשות סימן יד

שאילה א

איך הפשט ותן שכר טוב לכל הבוטחים בשמך באמת ושים חלקינו עמהם, כי פשיטא שנותן שכר טוב אל הבוטחים בשמו כדאמ' רבותינוב אין הקדוש ברוך הוא מקפח שכר כל בריה ובריה.

תשובה.

הא לך הפשט, לשון הרוקח ז"ל ותן שכר טוב לכל הבוטחים בשמך באמת הנה שכרם אתך על הבוטחים בך באמת ובלב שלם. ואנו מבקשים שיתן לבוטחים בלב נאמן שכר טוב בזה ולבא. וכמדומה שכתבו שאנו מתפללין שיזכו לשתי שולחנות והיינו שכר טוב, על זה מוסיף ויבטחו בך יודעי שמך כו'.

בהצלחה,

בנימין שמאולי